В средата на май в Женева ще се проведат най-важните

...
 В средата на май в Женева ще се проведат най-важните
Коментари Харесай

С какво ще ни изненадат тази пролет аукционите на бижута?

 В средата на май в Женева ще се проведат най-важните търгове Magnificent Jewels, към които е приковано вниманието на всички колекционери.

Топ лотовете тази година са свързани с благородната фамилия Мекленбург-Шверин и съветското императорско семейство.

Аукционите Magnificent Jewels на Christie’s и Sotheby’s се считат за най-големите и най-важните в календара на ювелирните търгове. Те се организират два пъти в годината в Ню Йорк, Хонконг, Лондон и Женева.

Именно швейцарските сесии – през май и ноември, събират най-вече сензационни лотове и слагат най-много върхове. Търговете се организират един след различен в продължение на два дни.

Сесията ще открие аукцион на Sotheby’s — на 14 май в хотел Mandarin Oriental. На 15 май щафетата ще бъде поета от Christie’s в хотел Four Seasons Hotel des Bergues.

На търговете след броени дни в качеството на топ лотове двата аукциона ще предложат тиари Faberge. Доколкото напълно малко истински тиари, направени от съветски майстори, са се запазили до наши дни, към тях публиката демонстрира нараснал интерес.





Sotheby’s ще предложи тиара с диаманти (около 1903 г.), основана за графиня Сесилия Мекленбург-Шверин, последна принцеса на Прусия. Украшението й е подарък от съветски родственици по случай сватбата й с принца Вилхелм – тържествената гала по бракосъчетаване се е провела в Берлин през юни 1905 година

Предварителната оценка на бижуто е 200-300 хиляди $.





Друга тиара от 1904 година е оценена на стойност 230-340 хиляди $. Тя е поръчана за направа в магазин на Fabergе в Санкт Петербург от Фридрих Франц IV.

В Женева двете аукционни къщи ще предложат на търг и превъзходни декорации с изумруди.Sotheby’s ще предложи луксозно колие ар-деко с 11 невероятни колумбийски изумруда с общо тегло над 75 карата с диаманти. Скъпоценната движимост е основана през 1935 година

Била е благосъстоятелност на американката Елен Бомон, световна дама и близка другарка на херцогиня Уиндзорска. Лотът авансово е оценен на 3-4 млн. $.

Изумруд, който ще показа Christie’s, има кралска история. Над 100 години зеленият камък с тегло 75.61 карата е бил благосъстоятелност на съветската императорска фамилия, стартирайки от Екатерина Велика. Стартовата му цена е 2.3-3.5 млн. $.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР